Έρευνα σε βάθος 150ετίας στις συναλλαγές και συμβάσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα του Ν.Χανίων

hyper computerΜια πιλοτική για τα ελληνικά δεδομένα έρευνα που είναι ικανή να κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους είναι στα σκαριά από τη νεοσυσταθείσα Διαδημοτική Επιτροπή για την Ιστορική, Κοινωνική και Διαγενεακή Δημοσιονομική Διαφάνεια, που δημιουργήθηκε από την Τοπική Λίγκα Δήμων και Κοινοτήτων Χανίων (Τ.ΛΙ.Δ.Κ.) Η έρευνα αφορά στη διερεύνηση όλων των συμβάσεων και των επίσημων εγγράφων διαχείρισης χρήματος, προσλήψεων, αναθέσεων και γενικά κάθε είδους διαδικασίας επιδεχόμενης διαφθοράς, όχι μόνο στους Δήμους αλλά σε κάθε δημόσια υπηρεσία και για κάθε δημόσιο λειτουργό που υπηρέτησε στα Χανιά και όποιον άλλο είχε συναλλαγές με το δημόσιο στο Νομό, με άλλα λόγια στο 99,9% του πληθυσμού για τις προηγούμενες 15 10ετίες.

Προκειμένου για την διεξαγωγή της έρευνας έχει ήδη αγοραστεί από την Τ.ΛΙ.ΔΚ. το αμερικάνικο λογισμικό “Hyper-Jubileum Zealot Odin Epimetheus” αντίστοιχης αμερικανικής υπηρεσίας το οποίο προσφέρει μια συστάδα εφαρμογών με τις οποίες ψηφιοποιεί, διασυνδέει, υπολογίζει, συμψηφίζει και τεκμαίρει αυτόματα περιπτώσεις αντικοινωνικού πλουτισμού ή βιοπορισμού ή διάκρισης (αναξιοκρατία, χρηματισμούς, ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις ημετέρων, ευνοιοκρατία, νεποτισμό, μαφιόζικες εκτελέσεις, φακελάκι, αντιγραφές και σκονάκια σε εξετάσεις και κάθετί ανάμεσα), στέλνοντας παράλληλα και αυτοματοποιημένα “ραβασάκια” ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους παραβάτες.

Το λογισμικό αξιοποιεί στοχαστικά μοντέλα και στο τέλος βγάζει το λεγόμενο “κοινωνικό αποτύπωμα” το οποίο αφορά στο πόσο αδίκησε κανείς τους άλλους και πόσο επιβάρυνε τον κόσμο και τις μελλοντικές γενιές είτε με πράξεις, είτε με παραλήψεις, είτε με μια νομοταγή αλλά άκρως ανώφελη ζωή η οποία στο πρόγραμμα ισοδυναμεί με καταχρηστική πράξη διασπάθισης ανθρώπινων πόρων.

Ο πρώτος γύρος αποτελεσμάτων του μέτρου για το οποίο έχει προταθεί ο τίτλος συμψηφιστική σεισάχθεια αναμένεται να οδηγήσει στην λεγόμενη επιεική δήμευση της περιουσίας

  • σε ποσοστό 1-20% για περίπου το 20% των φυσικών ή νομικών προσώπων ή των νόμιμων κληρονόμων τους,
  • σε ποσοστό 20-50% για περίπου το 50% των φυσικών ή των νομικών προσώπων ή των νόμιμων κληρονόμων τους,
  • και σε ποσοστό από 50% ως 100% για περίπου το υπόλοιπο 30%.
  • αλλά πέρα από τους αριθμούς, είμαστε άνθρωποι.

Ο δεύτερος γύρος αποτελεσμάτων αποδίδει εικονικά στο δημόσιο ταμείο τα καταχρασθέντα και τα αναδιανέμει αναλογικά και δίκαια στους αδικηθέντες ή/και τους νόμιμους κληρονόμους τους.

Το λογισμικό έχει ήδη προσομοιώσει τις κοινωνικές συνέπειες από την εφαρμογή του αλλά το πόρισμα είναι γεμάτο παραδοξότητες που μόνο ένας κβαντικός υπολογιστής θα μπορούσε να μετατρέψει σε ένα ερμηνεύσιμο πόρισμα και που μπορεί να περιγραφεί προκαταρκτικά ως κοινωνικό – κοινωνιακό big-bang σε τοπικό επίπεδο: η κατάσταση ροής ροών κοινωνικής κινητικότητας είναι τόσο πυκνή ώστε το σύστημα απαιτεί την ανάσταση και τη δικαίωση νεκρών, άτοπο. Ή κομμουνισμό, ξέρω ‘ γώ. κάτι τέτοιο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s